Plaatsbeschrijvingen

ImmoDevelopment voert de PLAATSBESCHRIJVING uit voor U.

Waarom is een plaatsbeschrijving nodig?

Het voornaamste doel van de plaatsbeschrijving is de partijen te beschermen. De plaatsbeschrijving zorgt ervoor dat we de toestand bij het begin van de huurovereenkomst kunnen vergelijken met de toestand op het einde en eventuele schade aan de huurwoning vast te stellen. De gedetailleerde beschrijving creëert duidelijkheid tussen de partijen.

Zonder gedetailleerde plaatsbeschrijving neemt de wetgever aan dat de woning op het einde van de huurovereenkomst nog in oorspronkelijke staat is. De huurder is dan niet verantwoordelijk voor schade. Tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder ze veroorzaakt heeft.

We kunnen concluderen dat het uitermate belangrijk is om het document heel gedetailleerd en duidelijk op te stellen. In veel gevallen zal de plaatsbeschrijving eventuele misverstanden achteraf vermijden.

Hoe gaan we te werk :

Je wil snel bediend worden: snel ingepland, uitgevoerd én opgeleverd.
Je wil een nauwkeurige uitvoering, geen improvisatie.
Je wil een leesbaar en begrijpelijk rapport.
Bovendien zorgt onze aanpak er ook voor dat het goedkoper wordt.


plaatsbeschrijving

In 4 stappen een vlotte PLAATSBESCHRIJVING

STAP 1: DE BESTELLING
 • Samen zorgen we voor een volledig huurdossier
 • De gegevens van het pand en de partijen vormen de basis van de bestelling en worden verder aangevuld met praktische informatie.
 • Jij ontvangt een bevestiging van de bestelling per e-mail.
STAP 2: INPLANNEN VAN EEN AFSPRAAK
 • Onze expert zal contact met u opnemen en in onderling overleg een datum prikken voor het uitvoeren van de plaatsbeschrijving.
 • Kan je moeilijk tijd vrijmaken? Dan is een mandaat de oplossing voor jou.
STAP 3: HET PLAATSBEZOEK
 • De grote dag is aangebroken, onze expert komt langs om de plaatsbeschrijving uit te voeren.
 • Hij of zij zal aan de hand van de geavanceerde applicatie van CheckNet de woonst beschrijven en documenteren met de nodige foto’s van elke ruimte, elk element en van alle eventuele schade. Meterstanden van gas, elektriciteit en water worden dan ook meteen opgenomen.
 • Wanneer onze expert klaar is, kan je de plaatsbeschrijving direct digitaal ondertekenen op de tablet.
STAP 4: HET RAPPORT
 • Zo’n 18 uur nadat onze expert is langs geweest, zal je het rapport in PDF met de volledige toestand van het pand ontvangen, op voorwaarde dat beide partijen betaald hebben.
 • Elke partij dient het verslag door te nemen. Eventuele opmerkingen kunnen altijd worden overgemaakt per e-mail naar [email protected] Deze worden dan opgenomen als bijlage aan het rapport.

Wie is CheckNet?

 • CheckNet behoort tot de Korfine groep en beheert een netwerk van ervaren onafhankelijke experten ( waaronder de experts van ImmoDevelopment )  over heel België die gespecialiseerd zijn in plaatsbeschrijvingen bij verhuur. Hun voornaamste opdrachtgevers zijn vastgoedmakelaars, maar zij werken ook voor beheerders, federale en regionale overheidsinstellingen en particuliere verhuurders.
 • De experten worden door CheckNet opgeleid en gemonitord. Daarnaast maken zij gebruik van de nieuwste technologieën op tablet die ons toelaten de meest gedetailleerde opname en de snelste oplevering van overzichtelijke en begrijpbare rapporten mogelijk te maken.
 • Deze rapporten beantwoorden natuurlijk aan alle wettelijke normen en zijn bovendien voorzien van het nodige fotomateriaal en eventuele schetsen. Dankzij deze unieke technologie, is er een objectieve vergelijking met voorgaande rapporten mogelijk waardoor de eventuele (huur)schade objectief geconstateerd en bepaald wordt.