EPC

ImmoDevelopment maakt uw “energieprestatiecertificaat” (EPC) op voor U.

Met het EPC zijn eigenaars, kopers en huurders geïnformeerd over de energetische prestaties van hun pand. Op het EPC staan ook concrete aanbevelingen om het gebouw energiezuiniger te maken. Zo streven we naar een energie-efficiënt gebouwenpark tegen 2050.

Het EPC is al meer dan tien jaar verplicht bij verkoop en verhuur van woningen, appartementen, studio's...

Vanaf 2020 moet er bij verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële eenheden ook een EPC aanwezig zijn.
Vanaf 2022 moeten appartementsgebouwen een EPC van de gemeenschappelijke delen van het gebouw hebben. Deze verplichting staat los van verkoop en verhuur. Dit EPC kan u door ons al laten opmaken vanaf 2020.

Op basis van het EPC kan de energiezuinigheid van woningen worden vergeleken. Het EPC legt geen eisen op aan de woning; het heeft een louter informatieve functie.

Op het nieuwe EPC staat een label dat gaat van A+ tot G. Een woning met een A+ produceert meer energie dan ze verbruikt, terwijl een F-woning een energieverslinder is. Dankzij het nieuwe EPC kunnen potentiële kopers/huurders de energieprestatie van een woning beter inschatten en vergelijken met andere woningen.

Woningen of appartementen waar er energetisch nog werk aan de winkel is, krijgen een uitgebreider overzicht op aanbevelingen, aangevuld met een kostenindicatie. Zo weet een koper/huurder beter wat hem te wachten staat. Bovendien zal er ook meer technische informatie opgenomen worden in het EPC.

Zo wil het nieuwe EPC nog meer een houvast zijn voor energetische ingrepen. Waar liggen de prioriteiten als je investeert om je nieuwe appartement of woning energiezuinig te maken? Pak je eerst het dak aan of is muurisolatie een logischere zet? Het nieuwe EPC helpt je prioriteiten te stellen en de kosten inschatten. Vroeger waren die aanbevelingen veel vrijblijvender.

Voor alle verdere inlichtingen steeds bereikbaar op 09/311.85.11, op [email protected] of vul onderstaand aanvraagformulieren in: