Mijn huurprofiel

Meest gestelde vragen over “mijnhuurprofiel.be” als huurder:

Als huurder het perfecte appartement of huis vinden is vaak een langdurig en niet altijd even eenvoudig proces, dat weten wij bij ImmoDevelopment als geen ander.

Daarom bieden wij vanaf nu in samenwerking met mijnhuurprofiel.be een online huurtool aan, die dit proces van een leien dakje laat lopen en helpt om verhuurder en huurder nog sneller aan elkaar te koppelen.

Hieronder zetten we de meestgestelde vragen over mijnhuurprofiel.be op een rijtje:

1. Waarom moet ik een online huurdersprofiel aanmaken met mijnhuurprofiel.be vooraleer ik een woning kan bezoeken?

Wie vandaag wil huren, dient bij elk pand waar hij/zij interesse in toont, een aantal stappen te doorlopen. Om je kandidaat te stellen als huurder voor een pand zal je bovendien ook steeds gevraagd worden om aan te tonen dat je over voldoende financiële inkomsten beschikt om comfortabel te kunnen huren. Vaak komt hier heel wat administratie bij kijken en is dit een tijdrovend proces.

Om er voor te zorgen dat jij als huurder zo snel mogelijk bij jouw ideale huurpand gebracht wordt, maken we in samenwerking met mijnhuurprofiel.be gebruik van een online (ver)huurtool waarin je in slechts 4 eenvoudige stappen je eigen huurdersprofiel aanmaakt.

2. Wat zijn de voordelen om als huurder een online huurdersprofiel aan te maken?

Je wenst een nieuwe eigendom te huren? Dankzij onze samenwerking met mijnhuurprofiel.be loopt dit spannende proces van een leien dakje. Door een online huurdersprofiel aan te maken kan je als huurder zo vlot en snel mogelijk je ideale huurpand vinden. Lees hieronder meer over de voordelen van deze tool.

Gebruiksvriendelijk

Vooraleer je een bezoek kan brengen aan één van onze huurpanden, zal je gevraagd worden om éénmalig je huurdersprofiel aan te maken, waarbij je in 4 eenvoudige stappen je wensen kenbaar maakt (oa. met hoeveel personen je graag zou huren, vanaf wanneer je wenst te huren en over welke inkomsten je beschikt). Je kan dit huurdersprofiel zowel vanop je PC als met je smartphone of tablet aanmaken, of je hiervoor laten helpen op ons kantoor.

Grote tijdswinst

Aan de hand van jouw huurdersprofiel bekijken we of de huurpanden waarin je interesse toont matchen met de door jou ingevulde gegevens. Zo plannen we met jou enkel bezoeken in voor die huurpanden die geschikt zijn voor jouw gezinssamenstelling en die je financieel comfortabel zal kunnen huren. Na het bezoek kan je via dit huurdersprofiel opnieuw heel snel en makkelijk je officiële kandidatuur indienen, die wij dan direct aan de eigenaar voorstellen. Op die manier helpen we je een stuk sneller aan jouw ideale pand!

Je krijgt jouw persoonlijk huurders-CV in handen

Je hoeft als huurder slechts éénmalig dit huurdersprofiel aan te maken. Indien je nog interesse zou hebben in ander pandenaanbod te huur op onze website, kan je jouw huurdersprofiel telkens opnieuw gebruiken. Wanneer je je huurdersprofiel hebt aangemaakt, ontvang je hiervan ook een samenvattend document in je mailbox dat je makkelijk kan downloaden of doorsturen naar bv. een collega-vastgoedmakelaar bij wie je eveneens een huurpand wenst te bezoeken. Jouw huurdersprofiel vormt dus als het ware een soort van huurders-CV dat je online kan aanpassen en telkens opnieuw kan hergebruiken.

3. Waarom moet ik mijn inkomsten opgeven als kandidaat-huurder?

Als BIV-erkende vastgoedmakelaar hebben wij de professionele verplichting naar onze verhuurders toe om de solvabiliteit te onderzoeken van de kandidaten die hun pand wensen te huren. Wanneer je als kandidaat-huurder een huurwoning uit ons aanbod wil bezoeken, vragen we jou om een online huurdersprofiel aan te maken waarin oa. opgave gedaan wordt van je financiële inkomsten. Op die manier kunnen we jouw huurbudget bepalen en brengen we jou nog sneller bij je ideale huurpand

4. Hoe kan ik mij na een bezoek aan een pand kandidaat-stellen?

Nadat je met één van onze medewerkers een begeleid bezoek hebt gebracht aan een pand uit ons aanbod te huur, krijg je van ons een e-mail met daarin de link naar je online huurdersprofiel. In jouw huurdersprofiel zit nog steeds alle informatie opgeslagen die je bij je bezoekaanvraag hebt ingevuld.

Je kan je huurdersprofiel nu vervolledigen met de informatie die noodzakelijk is om je officieel kandidaat te stellen als huurder voor een specifiek pand uit ons aanbod. Door deze informatie via je huurdersprofiel te verzenden, kunnen wij jouw kandidatuur meteen voorstellen aan de eigenaar van het huurpand.

De inlichtingen zoals meegedeeld op deze pagina zijn louter van algemene aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening aangepast aan specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden worden beschouwd.